martes, 1 de noviembre de 2011

LA HISTORIA D'UN CONDICIONAL INOCENT

Plató i les matemàtiques

Per a Plató la Matemàtica no només era una realitat perfecta, sinó era l'autèntica realitat de la qual el nostre món quotidià no és més que un reflex imperfecte; per tant els conceptes dela Matemàtica són independents de l'experiència i tenen una realitat pròpia.


Plató explica les diferències entre la via del pensament, les matemàtiques, i la via de la intel•ligència, la dialèctica, les quals són necessàries però insuficients per a arribar a ser un bon governant per què el saber matemàtic no ens dona totes els eines per poder conéixer com és el món.. Tals diferències les trobem en el capitulo XXI del seu llibre.


Una dels deficiències dels matemàtiques per a Plató és la dependència que els raonaments matemàtics tenen dels representacions materials.


La segona deficiència dels matemàtiques per a l'atenès és metodològica. Lametodologia és una dels *etapes especifiquis d’un treball o projecte que naix a’partir d’ una posició teòrica i que du a terme una selecció de técniques concretis.


Els matemàtiques al si de la Teoria dels Ideïs de Plató són un coneixement necessari en el procés educatiu dels guerrers que aspirin a ser governants, però no són suficients,doncs és imprescindible el saber dialèctic (la dialèctica és, per a Plató, l’actitud pròpia del verdader filósofic, d'aquell que tracta d'arribar a la veritat per mitjà del diàleg i el mètode filosòfic suprem, la manera de les ciències que havia de ser l'estadi final de l'educació formal del rei-filòsof).


A més, també cal dir que Plató creia que era impossible estudiar la Filosofia sense el coneixement previ de les matemàtiques.


Per a concloure, les matemàtiques són necessàries per a saber allò intel•ligible, però això novol dir que ens de la comprensió perfecta i necessària de l'ordre del món tal com pensavenels pitagòrics. Per tant la propedéutica és l'art que es prepara per al progrés dialectic que solament es troba en els millors guerrers, per ser els savis del poder polític.









2 comentarios:

  1. Mireu el que presenteu no és producte d'un procés personal de construcció d'una redacció a partir del material i les eines que se vos ha indicat. No vos prepara per fer una prova PAU a cadascun dels membres del grup.

    ResponderEliminar
  2. Hola Ana, hem intentat fer-ho lo millor posible.A més a més hem agafat tot el material que mos has proporcionat i utilitzar-lo de forma que nosaltres pensavem que era la correcta. Esperem que mos ajudes en futures redaccions.

    ResponderEliminar